Välkommen på 50-årsjubileum!

Välkommen på Linjetts 50-årsjubileum!

I år är det 50 år sedan den första Linjetten sjösattes och Linjett Yachts bjuder in till 50-årsjubileum!

 

Öppet Hus på Linjettvarvet

Fredagen den 11 augusti

10.00 – 20.00

 

På scenen
I sittbrunnen med Kristoffer Appelquist – intressanta snack med spännande gäster. Teman under dagen är: Hur bygger man en båt egentligen, Säker segling, Snabbare segling och Vem är det som styr?

 

På bryggorna

Gå ombord på Sjöräddningssällskapets (SSRS) båt

Demonstration av man-över-bord, riggtrim med mera
Titta på och gå ombord på alla Linjett-modeller som byggts genom åren, inklusive Linjett nr 1 – Rosetta!

 

Skärgårdsradion
Skärgårdsradion gästar varvet och sänder live från jubileet under dagen.

 

Dagen bjuder även på
Leverantörer och lokala producenter ställer ut

Rundvandring på varvet

Träffa båtbyggarna och upplev svenskt båthantverk

Foodtrucks

 

Håll dig uppdaterad!
Sidan kompletteras löpande med program, utställare och aktiviteter.
Följ jubileumssidan på Facebook – facebook.com/Linjett50Year

 

Välkommen!

Jubileets Facebooksida

Program för dagen

Klicka knappen  nedan för att visa detaljerat tidsprogram (öppnas i en ny flik).

Detaljerad tidsprogram
cta image

Ankare: Kristoffer Appelquist

Foto Therese Winberg

Vi välkomnar Kristoffer Appelquist som konferencier och ankare
under 50-årsjubileumet på Linjettvarvet den 11 Augusti.

 

Ni har sett honom som programledare för Svenska Nyheter, som deltagare i Parlamentet, På Spåret och i många andra underhållningsprogram genom åren. Kristoffer är även aktuell som en av de fasta deltagarna i ”Bäst i test” på SVT.

 

Kristoffer är själv seglare och har ett stort båtintresse. Vi är övertygade om att han kommer bjuda på mycket nyfikenhet och humor under dagen och vi ser fram emot intressanta, informativa och underhållande snack med gäster under rubriken I sittbrunnen med Kristoffer.

 

Håll dig uppdaterad om scenprogrammet här och
via 50-årsjubileets sida på Facebook.

Jubileets Facebooksida

Mat & Dryck

Buns-To-Go Food Truck

Mat av kvalité och fokus på att göra just dig nöjd. Vi serverar smashburgare, halloumiburgare och pommes.

Glupsk Food Truck

Westcoast Fishermans Street food - direkt från Bohusläns karga landskap Vinnare i Food Truck SM 2019.

Korv & Sånt Food Truck

En god del av Roslagen. Underbart goda korvar med tillbehör.

Gute Glass

Ekologisk glass som är småskaligt och hantverksmässigt tillverkad av de allra finaste råvarorna.

På Scenen

I sittbrunnen med Kristoffer Appelquist har Kristoffer fyra olika teman med spännande gäster.

Hur bygger man en båt egentligen?

Lyssna till historier från det förflutna, varvat med nutid och framtid. Stort och smått som från vinsten av European Yacht of the Year till hur man böjlimmar trä.
11.00 & 16.30

Säker segling

Hur seglingen kan göras säkrare och hur vi gör om någon ramlar över bord. Om det ändå går fel, hur hjälper Sjöräddningssällskapet till?
12.30

Snabbare segling

Tips från erfarna segelmakare om trimning och inspirerande samtal som kan locka till att börja kappsegla. Det blir också och annan anekdot från Sveriges mest kända kappsegling, Gotland Runt, som Linjettbåtar vunnit och placerat sig bra i ett antal gånger.
14.30

Vem är det som styr?

Om alla kan blir det säkrare och roligare. Vi får höra om olika initiativ till att lära alla ombord att hantera båten och berättelser från seglare där hela familjen är delaktig i det mesta ombord.
18.30

På Bryggorna

Linjettkavalkad

Beundra och gå ombord på alla 9 modeller som byggts genom åren. Vi är extra glada över att kunna visa upp nummer 1, L30 Rosetta och vinnaren av European Yacht of the Year L39!

Riggtrim

Få tips och råd om riggning, hur man optimalt spänner och trimmar riggen och annat som är bra att veta.

www.pantaenius.se

Man-över-bord

Teamet från VindoVatten pratar säkerhet och demonstrerar bla hur man kan lyfta upp någon som ramlat över bord. De kommer även demonstrera man-över-bord-manöver under segling.

www.vindovatten.se

Rundvandring på varvet

Följ med på en guidad tur bakom kulisserna och se hur en Linjett blir till. Från plastbalja till färdig skönhet.

Prova-på-segling

Segla rätt, segla Linjett. Följ med våra någon av våra erfarna skeppare på en kortare seglingstur.

Kappsegling med radiostyrda segelbåtar

Norrtälje Segelsällskaps Mikroseglare anordnar ”Rosättra Mikro-cup” med start kl 17.30. Under dagen finns möjlighet att prova radiostyrda segelbåtar.

Utställare

Garmin

Garmin är en framstående aktör inom marinelektronik, som erbjuder en rad högpresterande produkter för båtnavigation med innovativa funktioner och robust design.

HLR Roslagen

Vi är det lokala valet för kvalitativ HLR-utbildning, första hjälpen, hjärtstartare och hjärtsäkerhet. Vi finns lokalt i Norrtälje och besöker er i hela Roslagen.

Linjettcharter

Linjett Charter har sedan starten 2008 anordnat konferenser, kickoffer, seglingsrace och olika privata seglingar efter kunders unika önskemål.

Liros

Liros Skandinavia är förutom leverantör av tågvirke för alla kategorier av seglare och båtfolk, även distributör för bl. a. Spinlock, Wichard och Polyform.

Mobline.se

MOB Rescue Line - Get's you back onboard! Räddningslinan för att nå, säkra och hjälpa den nödställde ombord. Testvinnaren som används på Sjöräddningens båtar.

Norrtälje Bränneri

På vår gård i hjärtat av Roslagen har vi verkat i sex generationer. Här tillverkar vi whisky, gin, snaps, fruktdestillat och Roslagspunsch. Bränneriet grundades 2001, då ett av Sveriges första småskaliga hantverksdestillerier.

Norrtälje Segelsällskap

Norrtälje Segelsällskap, med hemort i Norrtälje, bildades 1920 och är en ideell förening för fritidsbåtägare och sjösportintresserade.

North Sails

För North Sails, oavsett om det är för en America's Cup-vinnare, en världsmästare, en olympisk superstjärna eller en helgdagsseglare, är varje segel vi gör född av ren hängivenhet för sporten vi älskar.

Odelco Power Solutions

Vi erbjuder ett komplett sortiment med produkter och lösningar inom strömförsörjning, moderna elsystem, säkerhets- och övervakningssystem.

Pantaenius AB

Försäkringar utan åldersavskrivningar och med fast försäkringsvärde samt lite extra fördelar för alla Linjettseglare.

Raymarine

I över 80 år har vi varit globalt ledande inom högpresterande marinelektronik för fritidsbåtar och lätta kommersiella fartyg. Våra produkter är framtagna för den marina miljön och kända för sin användarvänliga, robusta konstruktion.

Roslagen Sjövärnskår

Roslagens Sjövärnskår skapar trygghet i skärgården, året om. Det gör vi genom hög närvaro, snabba insatser och kompetenta besättningar.

Seldén

Från däck till masttopp. Sedan starten 1960 har nyfikenhet på nya teknologier och material drivit Seldén framåt till att bli världsledande inom segelhantering för båtar upp till 80 fot.

Skärgårdsradion

Skärgårdsradion förmedlar sommar dygnet runt, året om och kommer att sända live från jubileumsdagen.

Svenska Kryssarklubben

Svenska Kryssarklubben är föreningen för dig och din familj som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Vi finns längs Sveriges kuster, samt i andra hav utomlands och har totalt 40 000 medlemmar.

Svenska Linjettförbundet

Linjettförbundet har närmare 650 medlemmar. Vi anordnar ett flertal träffar och aktiviteter under året och har ett nära samarbete med Linjett Yachts.

TyMar

TyMar tillhandahåller professionella tjänster inom marinelektronik. Vi gör nyinstallationer, utbyggnader, utbyten, renoveringar, felsökningar och konsultation.

UK Sailmakers

Våra segel är tillverkade med de mest avancerade designteknikerna och materialen. Våra loft, ägda av lokala seglare, är personliga och ger snabb, högkvalitativ service.

Vind o Vatten

Vind o Vatten erbjuder instruktörsledda seglingsupplevelser och kurser. Vi seglar bekväma och välutrustade båtar 35-36 fot och erbjuder även coachning på egen segelbåt.